SOCIAAL JURIDISCHE HULPVERLENING
BEWINDVOERDER - MENTOR - CURATOR
BUDGETBEHEER - 
MEDIATION ECHTSCHEIDING EN ARBEIDSCONFLICT
BUURTBEMIDDELlNG - 
INCASSODIENSTEN
PROFESSIONELE DIENSTVERLENING

S.J.H Sociaal Juridische Hulpverlening

www.sociaaljuridischehulpverlening.nl

    S.J.H

MediationWat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mediation in plaats van de rechter

Heeft u een probleem met een persoon of een organisatie waar u samen niet uitkomt? Dan kunt u kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt u om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben.

Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst . S.J.H is een professionele mediator
Mediation bij echtscheiding

U vraagt misschien ‘Hoe kan ik scheiden?’, of wilt weten hoe scheiden gaat. Er zijn verschillende antwoorden op de vraag hoe te scheiden. De ervaring leert dat een scheiding veel soepeler verloopt als een mediator echtscheiding optreedt als bemiddelaar. Een mediator echtscheiding bemiddelt bij het maken van duurzame afspraken. Dit wordt echtscheiding mediation genoemd. Daarbij komt dat de inzet van een scheidingsbemiddelaar ook scheelt in de portemonnee. Twee ruziënde advocaten kosten immers veel meer dan één gecertificeerd scheiding mediator: de mediator bij scheiding. Alle reden voor zelf echt scheiding regelen door te kiezen voor een scheidingsmediator.

Goede afspraken, die door beide partijen worden gedragen, zijn van groot belang bij een scheiding. Met mediation kun je dan ook grote problemen in de toekomst voorkomen. Dat is beter voor jezelf, je kinderen en je omgeving.

De mediator ziet erop toe dat alle belangrijke onderwerpen worden besproken.


Mediation bij arbeidsconflict

Op het moment dat werkgever en werknemer niet meer goed met elkaar kunnen werken, daalt de productiviteit en verandert de sfeer op de werkvloer vaak in negatieve zin. Dat kost geld.

Maar als er een gerechtelijke procedure wordt opgestart en er worden advocaten ingeschakeld, lopen de kosten pas echt op. Daarom zijn steeds meer werkgevers geneigd om al in een vroeg stadium een mediator in te schakelen. Op die manier blijft de schade beperkt en kan men snel tot een oplossing komen. In bijna 85% van de gevallen komt men snel tot een passende oplossing.

 • Circa 85% van de arbeidsmediations leidt tot een oplossing;
 • De kosten van de mediator worden meestal door de werkgever gedragen;
 • De gemiddelde duur van een arbeidsmediation is 1 tot 3 gesprekken van ieder 1,5 uur.

 • Conflict bemiddeling

  Bij conflictbemiddeling speelt begeleiding een belangrijke rol. Deze begeleiding wordt gegeven door een coach/bemiddelaar. Die begeleidt de partijen in het vinden van een voor alle partijen aanvaardbare oplossing. Zelfs wanneer de communicatie zo verstoord is, zal conflictbemiddeling jou helpen in het gehele proces. De bemiddelaar neemt hierin een leidende rol aan en is onpartijdig. Deze spreekt afzonderlijk met beide partijen en zal daarna als gespreksleider optreden bij het gesprek tussen de partijen. Ook zorgt de bemiddelaar ervoor dat alle partijen evenveel spreektijd krijgen en het een respectvol communicatieproces zal zijn. Zo zal de bemiddelaar samen met jou en de andere partij(en) toewerken naar een oplossing waar beide partijen zich evenveel in kunnen vinden. Op deze manier helpt conflictbemiddeling jouw conflicten de wereld uit!


  Wij hebben nog ruimte om enkele mediation trajecten te verzorgen.

  Neem contact via onderstaand mailadres, of bel naar 06-13998704

  Wij willen u graag helpen.

  UA-76724424-1